FreiLacke. Mer än lack – Innovation möter tradition.

 

Sedan 1926 står FreiLacke för innovativa färger och lacker. Familjeföretaget är redan inne på tredje generationens ledare, och över 500 medarbetare på huvudkontoret i Döggingen/Schwarzwald utvecklar måttanpassade lösningar för kunder inom områdena fälgar, fordonsindustrin, maskin- och apparatbyggnation, beläggning, funktionsmöbler, lagringsteknik, bygg och sanitet.
Som ett modernt familjeföretag i tredje generationen är huvudkontoret precis lika viktigt som världsomspännande handel med närhet till kunder genom internationella dotterbolag och samarbetspartner.
Produktportföljen från Europas ledande systemlackeringsleverantör omfattar allt från industrilack, pulverlack och strömledande lack till Durelastic-ytbehandlingslösningar för kompositmaterial. Det internationella företaget har ett globalt nätverk av internationella dotterbolag och samarbetspartner.
Tillverkningen av lacker och ytbehandlingsmedel är certifierad enligt ISO 9001 och uppfyller samtliga krav inom fordonsindustrin enligt IATF 16949.
Miljöskydd har alltid varit en central fråga för FreiLacke.
Därför riktar företaget in sig på att utveckla miljövänliga produkter och att minska utsläpp, förpackningsmaterial och avfall samt på att handskas med naturtillgångar på ett skonsamt sätt.
2016 utsågs FreiLacke till en av de främsta arbetsgivarna i Baden-Württemberg och sätter med en kvot på 10 % stort värde på utbildning.

 
Impressionen